ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
زولبیا
آرد 1 لیوان . شکر 1 قاشق غذاخوری . نشاسته 2 قاشق غذاخوری . ماست 2 قاشق غذاخوری
روغن 2 قاشق چایخوری . پودر خمیر مایه 1 قاشق چایخوری . آب ولرم 3/4 لیوان . زعفران مقداری
شربت زولبیا
شکر 2 لیوان . آب 1 لیوان . گلاب 1/4 لیوان . زعفران دمکرده 2 قاشق غذاخوری . آبلیمو 1 قاشق چایخوری
طرز تهیه شربت زولبیا : آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به جوش بیاید و تمام شکر حل شود سپس زعفران ، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید و پس از 10 دقیقه که جوشید شربت را از روی حرارت بردارید.
طرز تهیه : خمیر مایه ، شکر و آب ولرم را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید و 5 دقیقه کناری استراحت دهید.
داخل کاسه دیگری مواد خشک ( آرد ، مقداری زعفران سائیده ، نشاسته ) را با هم مخلوط کنید ( بهتر است از نشاسته ذرت استفاده کنید اما اگر در دسترس نداشتید میتوانید از نشاسته گندم هم استفاده نمایید ، همچنین پیشنهاد میشود نصف قاشق چایخوری پودر هل به مواد اضافه کنید ).
ماست و خمیر مایه را به مواد خشک اضافه و مخلوط کنید تا حدی که مواد یکدست شوند ، روی کاسه را بپوشانید و در جای گرمی به مدت 30 دقیقه استراحت دهید.
پس از این مدت زمان 2 قاشق چایخوری روغن را به مایه زولبیا اضافه و مخلوط کنید سپس مایه زولبیا را داخل قیف مخصوص بریزید ( اگر قیف مخصوص در دسترس ندارید میتوانید مایه زولبیا را داخل ظرف خالی سُس بریزید ).
داخل قابلمه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شد سپس با استفاده از قیف شکل های درهم و دایره ای ایجاد کنید ، پس از اینکه زولبیا سرخ شد سریع داخل شربت قرار دهید و بگذارید 5 دقیقه بماند.
نکته ها : در زمان ریختن زولبیا داخل شربت دمای شربت باید گرم باشد ( شربت داغ باشد اما تا حدی که دست را نسوزاند ).