ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
مجموعه : خوراکیهای ( اصل وان )بخش آشپزی
مواد لازم :
............................................
گندم پوست کنده یاپوست دار ............. 350گرمگوشت .......................................... 350گرم
پیاز ................................................ 1 عدد
زردچوبه .......................................... نیم قاشق چای خوری
نمک ............................................. 1 قاشق چای خوری
روغن یا کره ................................... به مقدار نیاز
آب سرد ....................................... حدود1.5 لیتر
شکر، دارچین و روغن .................... به میزان دلخواه
............................................
توضیح:
برای پخت حلیم گندم پوست کنده لازم است .امااگر گندم پوست کنده در دسترس نبود میتوانید گندم پوست دار استفاده کنید.( باتوضیحی که درادامه خواهم داد)
............................................
استفاده ازگندم پوست داراگر گندم پوست کنده نبود باید پس از جوشاندن و نرم شدن گندم آنرا از یک صافی مثل آبکش رد کنید تا پوستهای آن را بگیرید، اگر گندم پوست دار استفاده میکنیدبخاطرپوست گندم مقداری بیشتر گندم درنظربگیرید چون پوست آن دور ریز میشود اگر گندم خورد شده گیر نیاوردید میتوانید گندم درسته بخرید و آنرا قبل از مصرف خرد کنید، پس ازپختن ونرم شدن گندم آنراازیک آبکش یاصافی ردکرده تاپوست ان جداشود.
............................................
جهت تهیه حلیم با اصل وان همراه شوید:
طرز تهیه:
............................................ خیس کردن گندم
اول قبل از شروع گندم را حدودشش ساعت در آب خیس کنید. بگذارید تا خوب آب بخود جذب کندبه این صورت مدت پخت آنهم کم می شود.
............................................. پختن گوشت
گوشت را همراه با 2 لیوان آب داخل یک قابلمه قرار دهید،
پیاز را پوست بکنید و به چندتکه خردکرده و داخل گوشت بریزید،
زردچوبه را هم بیفزاید و شعله اجاق را روی درجه متوسط قرار بدهید بگذارید گوشت خوب بپزد.
............................................ پختن گندم
گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دوم بریزید روی اجاق بگذارید و با شعله ملایم بپزید تا نرم شود و دانه آن له شود.
دقت کنید قابلمه ته نگیرد هر چند دقیقه آنرا هم بزنید تا ته قابلمه نسوزد، اگر قبل از نرم شدن گندم، آب آن کم شد کمی آب گرم به آن اضافه کنید.
............................................ خردکردن گوشت
وقتی گوشت پخت آنرا از مایع خارج کنید وگوشت رابادست یاوسیله برقی خردکنید.
دقت کنید گندم باید خوب نرم شده باشد و دانه آن رفته باشد (یعنی دانهها نباید کامل باشد، بصورت خمیر در آمده باشد).
اگر گندم با پوست مصرف کردهاید حالا باید پوست آنرا با کمک یک آبکش جدا کنید.
............................................ مخلوط کردن گوشت وگندم
حالا گندم نرم شده را که تقریبا به صورت مایع سفت در آمده را با گوشت کوبیده مخلوط کنید و روی حرارت ملایم بگذارید و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود (قوام بیاید).
دقت کنید در این مرحله حتما باید حلیم را زیر نظر داشته باشید تا ته قابلمه نگیرد حلیم نباید مثل گوشت کوبیده زیاد سفت و یا مثل آب گوشت زیاد شل و روان باشد.
............................................ سروکردن حلیم
هنگام مصرف حلیم، میتوانیم روی آن را دارچین پاشیده و با روغن حیوانی یا کره داغ و شکر نوش جان کنید. نان سنگک را من ترجیح میدهم ولی حلیم را میتوانید با نانهای دیگر هم سرو کنید.
تهیه شده درسایت ( اصل وان )