ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
*** مجموعه : خانه وخانواده ( اصل وان )بخش مهارتهای خانه داری ***
گوشت قرمز، یکی از مواد غذایی مغذی و
مفید و جزو بهترین منابع دریافت پروتئین است که تقریبا هفته ای 2، 3 بار در
سفره غذایی خانواده های ایرانی جای دارد. بد نیست بدانید که بهترین محل
برای نگهداری گوشت قرمز تازه و گرم تا 72 ساعت درون یخچال با دمایی حدود 4
درجه سانتیگراد بالای صفر عنوان میشود. اما اگر بخواهید آن را بیشتر از
72 ساعت نگهداری کنید، باید درون فریزری با دمای نزدیک به 18- درجه
سانتیگراد قرار دهید. گوشت قرمز بدون چربی، اگر در شرایط و دمای مناسب
نگهداری شود، تا یک سال قابل مصرف است اما اگر گوشت مصرفی شما چربی داشته
باشد، به دلیل اکسیده شدن چربی در اثر قرار گرفتن در مجاورت هوا، تغییر طعم
و گاهی رنگ میدهد و مدت زمان ماندگاریاش هم کمی پایینتر میآید.
به سراغ دامپزشک و متخصص بهداشت مواد غذایی رفتیم تا ایشان ما را بیشتر با چند و چون نگهداری درست و اصولی گوشت قرمز آشنا کنند.
بهترین روش برای نگهداری گوشت قرمز چیست؟
اگر
شما قصد نگهداری طولانی مدت گوشت را دارید، باید بلافاصله و با حداکثر
سرما آن را منجمد کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آن در بالاترین سطح باقی
بماند.
چطور میتوان این انجماد سریع را انجام داد؟
برای
این کار تنها کافی است که پس از خریدن گوشت قرمز، آن را به قطعات کوچک
تقسیم کنید و به صورت کاملا نازک، درون یک نایلون پلاستیکی پهناش کنید و
آن را داخل فریزر بگذارید. هرچه حجم گوشت درون بسته کمتر باشد و شما آن را
پهن تر و نازک تر کرده باشید و دمای فریزرتان کمتر باشد، گوشت هم زودتر یخ
می زند و کیفیت بالای آن هم از دست نمیرود.
چرا اینقدر روی نازک و کمحجم بودن بسته بندی گوشت تاکید دارید؟
به
دلیل اینکه اگر بسته بندی شما ضخیم و پرحجم باشد، احتمال یخ نزدن سریع
گوشتهایی که در مرکز بستهبندی قرار دارند، وجود خواهد داشت و این امر
میتواند باعث ایجاد فساد در مرکز بسته بندی و انتشار آن به سایر قسمت ها
بشود یا تغییر کیفیت گوشت را در پی داشته باشد.
آیا لکههای سفید یا سیاهی که پس از انجماد روی گوشت پیدا میشوند، نشانه فساد آنهاست؟
ببینید!
اگر روی بستهبندی شما سوراخ یا پارگی وجود داشته باشد ممکن است آب سطحی
گوشت به سرعت بخار بشود و لکههای سفیدی که سوختگی انجماد نام دارد، روی
بافت سطحی گوشت دیده شود. اما اگر لکههای سیاه پیش از انجماد گوشت روی آن
نباشد و پس از فریز کردن به وجود بیایند احتمال آلودگی قارچی در آن قسمت
گوشت دور از انتظار نیست.
دلیل به وجود آمدن این آلودگی قارچی چه چیزی میتواند باشد؟
تغییر
مداوم دما و رطوبت فریزر در اثر باز و بستهکردن بیش از اندازه در آن. در
ضمن اگر پس از انجماد، روی گوشت لکه های سیاه به وجود بیاید، بهتر است از
خیر خوردن آن بگذرید!
آقای دکتر! گوشت چرخکرده را تا چه مدتی میتوان در فریزر نگه داشت؟
تا
هیچ مدتی! به علت خرد شدن بافت، وجود چربی آزاد شدن آنزیمها و دخالت
داشتن چند پروسه دستکاری در گوشت چرخکرده این گوشت را به هیچ عنوان نباید
در فریزر نگهداری کرد.
پس تکلیف طرفداران گوشت چرخ کرده چیست؟
کسانی
که قصد استفاده از گوشت چرخی را دارند، باید گوشت را به صورت تازه به تازه
چرخ کنند و حداکثر تا 3 روز آن را داخل یخچال بگذارند. اگر هم امکان چرخ
کردن مداوم گوشت تازه برایشان وجود ندارد، می توانند گوشت قرمز فریز شده
شان را در صورت نیاز از فریزر خارج و چرخ و استفاده اش کنند. در هر صورت،
فریز کردن گوشت چرخ کرده به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
مهمترین توصیه این است که حتما تاریخ قرار دادن گوشت داخل فریزر را با یک ماژیک مناسب روی بستهبندی آن بنویسید و گوشتهایی که زودتر داخل فریزر گذاشتید را هم زودتر مصرف کنید تا همیشه گوشتی با بهترین کیفیت را در دسترس داشته باشید. در ضمن بهتر است که از باز و بسته کردن زیاد در فریزر خودداری کنید تا دما و رطوبت داخل آن مدام تغییر نکند و مشکلی برای گوشت قرمز شما پیش نیاید. در ضمن باید گوشت تازه را در محلهای مناسبی که به منظور نگهداری گوشت داخل یخچال تعبیه شده قرار دهید تا خونابه گوشت روی سایر خوراکیها نریزد و آلودگیهای احتمالی گوشت خام به سایر مواد غذایی نفوذ پیدا نکند. در آخر هم باید بگویم که اگر تمام شرایط نگهداری گوشت را به درستی رعایت کنید، مشکلی از نظر تخریب پروتئین یا سایر مواد مغذی برای این ماده غذایی پیش نخواهد آمد.